Informatie Covid-19 Corona

Bevoegde overheid Mobiliteit en Openbare Werken (MOW – Vlaamse Regering) heeft medegedeeld dat vanaf dinsdag 01 december de Code 95 vakbekwaamheid nascholingen opnieuw mogen heropstarten.
Weliswaar met respect voor een aantal extra preventieve veiligheidsmaatregelen die in kader van Corona / Covid-19 virus opvolging werden opgelegd, bovenop de intussen gekende maatregelen zoals de fysische afscheiding van 1,5 meter, het wassen van de handen, gebruik van mondmasker, enz.
Voor verdere inlichtingen kan u VVV steeds contacteren op het nummer 03-866.37.04 of via email info@vzwverkeersveiligheid.be. De VVV opleidingskalender werd op de website eveneens aangepast.
Met vriendelijke groeten, Vereniging Voor Verkeersveiligheid vzw (VVV).

Cursus

Arbeids- en verkeersongevallen + E.H.BO. (MPM007 - CATEGORIE 3) / ODB-1001897-007

 
terug naar de opleidingen

Wat houdt deze cursus in:

Taal: Nl
 • Erkenningsnummer FOD : OCF-029/MPM-007
 • Deze module omvat een theoretisch en een praktisch deel
 • Theorie:

  Bespreken welke criteria opgelegd worden aan een arbeidsongeval, de soorten arbeidsongevallen en enkele voorbeelden van de rechtspraak worden bekeken en er wordt nagegaan welke de risicoprofielen zijn. De gevolgen van arbeidsongevallen en de preventie worden overlopen. De oorzaken en soorten verkeersongevallen worden overlopen en er wordt besproken wat te doen bij een ongeval; hoe de hulpdiensten verwittigen, benadering van het slachtoffer, verzorgen kleine wonden, verstikking, verstuikingen, verplaatsen van het slachtoffer, enz...

  - Praktijk:

  Er wordt onder meer geoefend op het verplaatsen van een slachtoffer, stabiele zijligging, aanbrengen van een drukverband, ontsmetten van een wonde, enz...

  - Syllabus:

  Elke deelnemer ontvangt een cursusboek bestaande uit een duidelijke powerpointpresentatie in kleur met voldoende ruimte om notities te maken.

 • Maximum aantal deelnemers: 20
 • Prijs: 190 euro per cursist excl. BTW
 • Aantal kredietpunten: 7